תטיילו עם הכלב

תוציאו את הכלב לטיולים!

למה חשוב להוציא כלב לטיול ולא רק להשאיר אותו בבית או בחצר?

נתקלתי מספר פעמים כמאלפת בלקוחות שהגיעו אלי עם בעיות התנהגות של הכלב שלהם ובחלק מהראיון לפני תחילת הטיפול, עלה שהם גרים בבית דירות או בבית פרטי עם חצר (קטנה או גדולה, זה פחות משנה) והכלב כל היום בחצר או במרפסת/בית.

משפטים כמו: "מה, יש לו הרבה מרחב שם", "הוא יכול לעשות פיפי וקקי, זה בסדר. לא צריך להוציא אותו החוצה" ו-"אנחנו פה בשבילו, זה מספיק, אנחנו להקה" הם משפטים נחמדים בשביל הבעלים אבל לא נכונים לכלב. כלבים צריכים טיולים מחוץ לבית לפחות פעמיים ביום.

הטיול עצמו מהווה פעילות פיזית ומנטלית לכלב:

  1. התאווררות – כלב שסגור כל הזמן בחצר מסויימת "תקוע" בתוך תפאורה קבועה. אין לו עניין וחידושים וגם אם נשעשע אותו ונריץ אותו, עדין חסר לו הקשר עם ה"בחוץ". בהשאלה לעולמנו, זה כמו מעצר בית בדירה בקומה 40, כשאין לך כלום לתצפת עליו באופק. דכאון ושעמום יכולים בקלות להפוך לבעיות התנהגות.
  2. הקשר לבעלים מתחזק – התקשורת של הבעלים בטיול, באורך הרצועה וההכוונה שלו עבור הכלבים מהווים חיזוק הקשר והמעמד ויש גם בונוס: הבעת תודה של הכלב על שינוי הסצנה, החופש והעולם שנפתח בפניו.

נצלו את הסיטואציה לבונדינג עם הכלב, שחקו איתו, זרקו לו דברים, תפעילו אותו – שלא ישתעמם בטיול ויהנה ממכם (ותוציאו את האף מהטלפון לחצי שעה. זה טוב גם לכם).

  1. חיזוק חברתי-

* כלב שמסתובב בחוץ סופג את העולם ומספיג את העולם בדרכו שלו – הריחות והרחרוחים שקולים לקריאת מדור הרכילות על מי היה פה לפני, עם מי, אם היא מיוחמת, המליטה או שזה הרגע מישהו סימן טריטוריה והוכתר למלך הביצה. וכן, גם הפרחח שלנו מקבל קוביית ידיעה במדור כשהוא יוצא החוצה.

* אינטראקציה ממשית עם כלבים אחרים חשובה לתהליך החיברות של כלבים. הם מקבלים מושגים, משמעויות ויכולת להבין סיטואציות בדרכים שלנו יהיה קשה להעביר ולהסביר להם, בעוד שכלבים אחרים עושים זאת באופן טבעי. הם לומדים לשחק אחד עם השני, מתי להתערב, מתי להתרחק ועוד.

הם נהנים מחברת כלבים אחרים, בדיוק כמו שאנחנו נהנים מדי פעם לצאת למכולת ולפגוש את השכנה הרכלנית ולא להזמין משלוח, לצאת לסרט ולא לראות וידאו, לשבת לאכול במסעדה ולא לאכול מנה חמה.

  1. חשיבות הכרת הסביבה – לא עלינו הכלב הלך לאיבוד, ברח, נגנב (וגידל יכולות של מקגיוור והצליח לברוח), ככל שנטייל איתו במעגלים הולכים וגדלים סביב הבית, כך יכיר יותר טוב את הדרך אל/מ הבית וידע לחזור במידת הצורך. לכן ככל שנגוון את הטיולים, נצעד במסלולים חדשים בשכונה, כך הכלב יכיר ויזהה בקלות יותר את הדרך הביתה.

מסלולי טיול בטבע

————————————–

*** שימו לב לא לטייל עם כלבים משוחררים באזורים עמוסים באנשים או לשחרר כלבים שלא ממושמעים כלל ***

אם אתם רוצים להשתולל איתם בטבע, יש מספר מקומות נחמדים שניתן לטייל איתם באזור הוד השרון: מקורות הירקון (ליד משתלת נווה ירק), יער חורשים, השדות בין גיל עמל לכביש 531 וכל פינת טבע שאתם מגלים מתחת לאף יכולה להיות אטראקציה בשביל שניכם.

מקומות נוספים מרוחקים יותר:

הירדן ההררי – טיול קל עם אפשרות עצירה לפיקניק ושכשוך במאגר המים.

מקיסריה לנחל התנינים – טיול לאורך אמות המים והחוף, משופע חולות וצמחי מאכל.

סובב פסגת הר תבור – מסלול נינוח משופע נוף ורוחות קרירות. הכניסה לכנסייה אסורה עם כלבים.

סובב כינרת – הליכה קלה ומוצלת בין שיחי פטל וקני סוף המאפשרת עצירה לפיקניק לאורך המסלול. כדאי לדאוג להוציא מכפות רגלי הכלב קוצים וענפים בסיום המסלול.

נחל חדרה וחוות חפציבה – החווה מקבלת בשמחה פני כלבים. לאחר מדשאות החווה מחכה לכלב גם רצועת חוף משובבת נפש.

נחל אלכסנדר – שמורת טבע המתהדרת בצבי ים רכים. ההליכה נעימה בין אתרי פיקניק ופרדסים. מדובר בשמורת טבע כך שהטיול הזה דורש לקשור את הכלב, כך שלבינו ובין הצבים ימשיך לשרור שלום.

נחל שורק ונחל קטלב – מסלול מאתגר מעט יותר בהררי ירושלים, אבל הנוף…

נחל יגור – מסלול מעגלי מיגור. מעט אתגרי יותר- מיגור לעוספיא ובחזרה, הכולל מעבר מפלים רבים. רצוי להצטייד ברתמה להעברת הכלבים המתקשים.

מפארק אפק למקורות הירקון – מסלול קצרצר שעלול להיות עמוס בשעות בוקר מאוחרות בסופי שבוע.

עין דבשה – מסלול קליל וקצר, לא מוכר ורגוע. כדאי להזהר בחציית הכביש ולהיות מוכנים למפגשי כלב – פרות בתחילתו של המסלול.

לינק למסלולים נוספים מאתר YNET: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4225840,00.html