הרגלה לרכב
מה לעשות עם כלב שמפחד מנסיעה ברכב?
מה אנחנו כן יכולים לעשות כשהמכשכשים מפגינים פחד ממכוניות ונסיעה בהן (ולא עלינו מקיא בדרך)?
התשובה תלויה בחלקה בחוויה שלהם. סביר להניח שזה התחיל בכך שהמכשכשים לא רגילים לנסיעה במכונית, לא מבינים למה זה טוב להכניס אותם לקופסא מרעישה ומשתוללת שזזה, נעצרת ולפעמים מעיפה אותם לכל הכיוונים. וגם אם הם עלו לאוטו, ה"טיול" נגמר אצל הוטרינר, ושם פחות כיף להם.
אז מה אנחנו יכולים לעשות בשביל להקל עליהם ועלינו:
- להרגיל אותם לאט לאט לרכב.
לעמוד ליד הרכב מספר דקות, כשהוא כבוי, ולתת צ'ופרים וחיזוק חיובי. לחזור על הפעולה כמה פעמים/ימים.
לאחר מכן לעמוד ליד הרכב כשהוא כבוי אך הדלתות פתוחות. בשלב הבא לשבת באוטו ולעודד את הכלב, עם צ'ופרים וחיזוקים להיכנס לרכב (כשהוא כבוי!).
ואחרי שצלחנו את זה מספר פעמים, אפשר לחזור על הפעולות עם מנוע עובד. מילת המפתח פה היא לאט. לתת לכלב להתרגל לכלב-רובוטריק הענק הזה שעושה לו רעשים מוזרים, מוציא ריח לא ברור מאחור, ובניגוד לכלבים שהוא פוגש, הוא לא יכול לרחרח אותו….
- הכלב כבר ניאות להיכנס לרכב ממונע? מעולה! רק אל תסעו איתו לאילת כ"כ מהר. תתחילו עם נסיעות קצרות ואיטיות בהתחלה, עם מזגן או טיפה רוח (לא להשאיר לידו חלון פתוח שלא יחליט לעשות חרקירי על הכביש). להימנע מסיבובים חדים. תצ'פרו בדרך, ברמזור, תלטפו ותגידו להם שהם הנוסעים הכי מושלמים שיש, הם יבינו.
- בהתחלה – סעו למקומות שהמכשכשים אוהבים, לפארק, לים, לגינת משחקים או לסבא וסבתא אם הם מפנקים ומצ'פרים. רק לאחר מכן סעו לווטרינר או למקומות שהכלב יכול לחוות כשליליים.
בקיצור – הרגלה נכונה, לאט ועם חיזוק חיובי. אל תחכו לדקה ה-90 שיש לכם תור לרופא. תתחילו כל פעם כמה דקות, זה יהיה שווה כל רגע ויחסוך לכם ניקוי יבש של המושבים.
מה שבטוח – סעו בזהירות. תחגרו חגורת בטיחות (אגב, יש כאלו גם לכלבים!) ותהנו מהדרך.